1
عضو هیئت علمی و استادیار گروه قرآن و حدیث دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس
2
طلبه سطح 4 تفسیر تطبیقی / حوزه علمیه کوثر/ تهران/ ایران .
3
طلبه سطح 4 تفسیر تطبیقی
چکیده
چکیده یکی از واژگان بحث برانگیز قرآن کریم «اهلبیت » است. این واژه سه مرتبه در قرآن کریم به کاررفته است که در تعیین مصادیق آن، بین شیعه و اهل سنت اختلاف است. این نوشتار با روش تحلیلی - توصیفی درصدد پاسخ به این سؤال است که معنا و مصادیق اهلبیت در قرآن چگونه مطرح شده است. بعد از بیان معنای «اهلبیت » درآیات قرآن کریم، به بیان نظرات گوناگون اهل لغت اعم از شیعه و سنی درمورد تفاسیر مختلف پرداخته شده است. همچنین به دلیل قرابتِ معنایی «اهلبیت » و «آل » واژه «آل » نیز مورد بررسی و پس از بیان آن درآیات و روایات گوناگون، علاوه بر اشتراکات آن با «اهلبیت »، افتراقات آن مورد توجه قرار گرفت. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که «اهلبیت » مدنظر قرآن، در این آیه به صورت خاص؛ پیامبر اکرم (ص)، امیرالمؤمنین، فاطمه و حسنین (ع) هستند.
احمدی بیغش, خدیجه, تورانلو, مرجان, رجبی نصرت آبادی, لیلا. (1402). رهیافتی بر مفهوم شناسی واژه «اهلبیت » و «آل » در تفاسیر فریقین. دو فصلنامه علمی پژوهشنامه تفسیر مقارن, 1(1), 1-19.
MLA
خدیجه احمدی بیغش; مرجان تورانلو; لیلا رجبی نصرت آبادی. "رهیافتی بر مفهوم شناسی واژه «اهلبیت » و «آل » در تفاسیر فریقین". دو فصلنامه علمی پژوهشنامه تفسیر مقارن, 1, 1, 1402, 1-19.
HARVARD
احمدی بیغش, خدیجه, تورانلو, مرجان, رجبی نصرت آبادی, لیلا. (1402). 'رهیافتی بر مفهوم شناسی واژه «اهلبیت » و «آل » در تفاسیر فریقین', دو فصلنامه علمی پژوهشنامه تفسیر مقارن, 1(1), pp. 1-19.
VANCOUVER
احمدی بیغش, خدیجه, تورانلو, مرجان, رجبی نصرت آبادی, لیلا. رهیافتی بر مفهوم شناسی واژه «اهلبیت » و «آل » در تفاسیر فریقین. دو فصلنامه علمی پژوهشنامه تفسیر مقارن, 1402; 1(1): 1-19.